Diskutera

Hur skulle du kräva rökfritt? Har du redan tagit ställning? Berätta om hur du gjort eller hur du skulle vilja förändra.

Genom att skicka in detta formulär accepterar du Molloms integritetspolicy.
 • Jag kräver inte rökfritt så ofta som jag önskar. Tycker att det känns svårt eftersom så många snäser eller blir hotfulla. Jag brukar springa om rökare när de går framför mig på trottoaren och att deras rök sprids balk på mig.

  Men jag har också träffat många trevliga rökare på sista tiden som självmant flyttat sig och gått en bit bort.

 • Jag irriterar mig mest på personer som röker i närheten, men jag vågar inte riktigt säga till utan hostar mest lite halvt demonstrativt och går ett par. Men det ska inte vara upp till de som vill slippa rökning att säga till eller flytta sig. Vi måste ändra på normer och kräva förbud. Rätten att andas måste alltid gå först!

 • Jag har krävt att personer inte ska röka på rummet när jag bott med flera andra i samma rum på hostell utomlands. Jag tycker det är helt galet att jag ens ska behöva be om det & att personer inte fattar de såklart inte ska göra det!

 • Jag skulle vilja se speciala "rutor" vid kollektiv trafiken. Jag har haft astma sen jag var 1 år gammal och blir bara sjukare av rök. Jag önskar även att rökare skulle kunna visa mer respekt och inte röka oich blåsa ut röken i ansiktet på andra medmänniskor. Jag har inte valt att röka och vill inte utsättas för passiv rökning.

 • Jag har skrivit till SL och framfört önskemål om "rökrutor" på tågperrongerna för de som röker, så vi andra som inte vill utsättas för rök kan ställa oss en bit ifrån. Två gånger skrev jag. De svarade inte ens.

  Det är absurt att det är så allmännt accepterat att utsätta sina medmänniskor för smärta och obehag när det gäller rökning. Egentligen, när jag tänker efter, är det rätt absurt att rökning ens är lagligt i dagens läge.

 • Varför är alltid askkopparna vid in och utgångarna?
  Där ligger ett bälte av pyrande rök som man måste dra in i luftrören.
  Varför inte en bit bort?

 • Jag bad en vän att inte röka när vi träffades, pga min astma. Hon valde att bryta kontakten. Hon sa att jag hade angripit hennes personlighet som var "rökare".
  Jag sa att jag bad bara att hon skulle avstå från sin vana under dom korta timmar vi träffades.

 • Jag brukar gå över till andra sidan trottoaren när jag länder lukten av rökarna längre fram. En gång sa en rökare argt till mig "varför bor du i stan, flytta härifrån!Du får skylla dig själv."

 • Jag bad en man sluta röka på perrongen, eftersom röken spred sig ända bort till oss, och min vän som stod kvar en bit bort hade svåra astmaproblem och hostade så han kiknade.
  Rökaren svarade bara" det har inte jag".

 • Jag tycker att alla ni som diskuterar här är grymt modiga när ni kräver rökfritt, fortsätt så!

Sidor