Nyheter:

Australien - en klar förebild

Erika, Unga Allergikers tidigare ordförande delar med sig av erfarenheter från sin resa till Australien.

Med UA glasögonen med sig i garaget så har Erika svårt att släppa tanken på frågor som rör astma och allergi. 

Just nu befinner hon sig i Australien på semster. Ett resemål som har väckt en hel del tankar och funderingar.  "Trots att jag just nu befinner mig på andra sidan jorden (Australien närmare bestämt) så kan jag inte sluta dra paralleller mellan hur det funkar i Australien med hur det ser ut hemma. Framförallt nu under tobaksfria veckan har jag tänkt mycket på rökning i Australien, och det slog mig att sedan jag lämnade Sverige så har jag inte irriterat mig på människor som ska röka överallt."

Till skillnad från Sverige så är i princip alla gågator, perronger och uteserveringar enligt Erika nästan helt rökfria Häromdagen så gick hon genom University of Adelaide och hela universitetsområdet var fri från rökande studenter.

Erika avslutar med att skicka med följande tanke: "det kanske är dags för Sverige att ta efter? För nästa gång jag ska åka tillbaka till Sverige vill jag inte behöva tänka "åh nej, nu ska jag behöva kryssa mellan alla rökmoln på stan"."

Unga Allergiker och Kräv Rökfritt kan inte annat än att hålla med!

Fler nyheter

Australiens flagga

Australien - en klar förebild

Med UA glasögonen med sig i garaget så har Erika svårt att släppa tanken på frågor som rör astma och allergi. 

Ta chansen och lär dig mer om hur du kan göra skillnad

Ta chansen och var med på vår "Kräv din rätt" - utbildning

Den 7 oktober har du möjlighet att lära dig mer om dina rättigheter och få dela med dig av dina erfarenheter.  Vad har vi för rättigheter att kräva rökfritt, hur gör vi det och varför?

Maria Larsson måste sätta barnens bästa i fokus

Tillsammans med A Non Smoking Generations generalsekreterare skrev vi därför och uppmanade Maria Larsson att sätta barns rättigheter och den allmänna folkhälsan i främsta rummet. Läs vår officiella uppmaning på newmill vi länken nedan.