Guide – ta bort fönsterfilm på ett effektivt sätt

Guide – ta bort fönsterfilm på ett effektivt sätt

Med tanke på att fönsterfilm sitter fast ordentligt efter appliceringen, vilka metoder bör du tillämpa för att avlägsna den? Jo, du tar det lugnt och försiktigt medan du drar av folien för att säkerställa att limmet följer med.

När du väl är klar med att ta bort fönsterfilm kan det mycket väl vara så att vissa limrester sitter kvar, och då är det läge att dra nytta av såpvatten tillsammans med en rakblads-skrapa såsom exempelvis Allway Glas-Skrapa.

Att applicera fönsterfilmen

När vi nu har kikat på hur du går till väga för att ta bort fönsterfilm är det hög tid att besvara frågan kring hur du applicerar din fönsterfilm från första början. Du rengör ytan som folien ska sitta på och applicerar den därefter med en medföljande skrapa. Tack vare luftkanalerna slipper du luftbubblor i din folie, vilket självfallet är en stor fördel. Det finns flera olika sorters fönsterfilm som du kan välja mellan, så satsa på en variant som gynnar dig: vare sig det gäller värmereducering, UV-avvisning eller insynsskydd.

Knifeless tape är även ett utmärkt verktyg. Det här är en särskild tejp som du fäster på kanten av fönstret, bilen eller var du än planerar att ha folien. När tejpen väl är på plats applicerar du fönsterfilmen, och sedan gäller det bara att dra bort tejpen. Den skär då av överbliven folie och skapar raka kanter utan att du behöver använda dig av någon kniv eller liknande verktyg.