Det är därför det är så hälsosamt att träna

Det är därför det är så hälsosamt att träna

Motion är en av de mest hälsosamma sakerna du kan göra för din kropp. Det bidrar till att hålla ditt hjärta friskt, hålla en hälsosam vikt och öka din energi. Motion har också mentala fördelar, som att förbättra ditt humör och minska stressnivåerna.

 

Många människor vet att de bör träna varje dag, men de har svårt att hålla sig till en regelbunden rutin. Det finns några enkla tips som kan göra det lättare att börja träna varje dag. 

 

För det första är det viktigt att sätta upp realistiska mål. Försök inte att göra för mycket för tidigt, för då blir du snabbt avskräckt. Börja med ett måttligt mål, till exempel att promenera 30 minuter om dagen, och öka sedan gradvis tiden eller intensiteten allt eftersom du blir mer vältränad. Läs mer här.

 

Det är också viktigt att hitta en aktivitet som du tycker om. Om du fruktar att gå till gymmet är det inte troligt att du håller dig till det i längden. Prova i stället något som du faktiskt ser fram emot, som att ta en danslektion eller gå på en vandring. 

 

Slutligen, se till att schemalägga din träning i din dag så att den blir en del av din vanliga rutin. När du väl har vant dig vid att träna regelbundet kommer du att bli förvånad över hur bra du mår av det. Läs fler artiklar här.

 

När det gäller motion är det lätt att bli avskräckt. Du kanske inte känner att du har tid för ett långt träningspass eller att du inte har möjlighet att gå till gymmet så ofta som du skulle vilja. 

 

Men det är viktigt att komma ihåg att även en kort promenad är bättre än ingenting. Promenader är en träningsform med låg inverkan som kan bidra till att förbättra din kardiovaskulära hälsa och öka din uthållighet. Och det är något som du kan göra när som helst och var som helst. Så nästa gång du känner dig för upptagen för ett träningspass, ta några minuter för en snabb promenad runt kvarteret. Du kommer att bli glad att du gjorde det. Hitta mer inspirerande läsning här.