Kom i form med en airbike

Kom i form med en airbike

Airbikes kan du med största sannolikhet stöta på om du besöker närmaste gym, men de är även populära att ha därhemma. Airbikes kan beskrivas som hälften crosstrainer samt hälften motionscykel och förser dig med gynnsam träning för hela kroppen.

Att ha en air bike i hemmet kommer att göra under för både kropp och själ, och visst finns det fler än ett par anledningar till att så många svenskar väljer att komma i gång med airbike-träning.

Få härlig motion oavsett väder

Att ge dig ut på cykelturer blir inte alltid det enklaste om vädret inte är på din sida. För att underlätta kanske du därför istället vill vända dig till en airbike som finns där för dig i vått och torrt oavsett väderlek. Antingen tar du dig till gymmet eller så införskaffar du dig en helt egen airbike som aldrig sviker dig.

Kolla denna video för att få ett hum om hur det går till att använda en airbike och gör ordentlig research för att säkerställa att du får tag på en maskin som uppfyller dina kvalitetskrav. Det kan vara väl värt att ta en tur över till en jämförelsesida där airbikes testas och recenseras av experter då du på så vis får en händig överblick av de bästa valmöjligheterna.

Få skräddarsydd träning redan idag

Det som gör airbikes till en sådan effektiv träningsmaskin är faktumet att den bjuder på helkroppsträning. Du säkerställer att flera muskelgrupper får arbeta på en och samma gång, och därför ser du snabbt resultat oavsett om ditt mål är att gå ner i vikt, att träna upp din styrka eller att få bättre kondis.

Det är samtidigt upp till dig hur krävande träningen ska vara. Dessa träningsmaskiner är nämligen utrustade med ett luftmotstånd, och vad detta syftar på är att motståndet ökar när du trampar snabbare. Vad detta leder till är skräddarsydda träningspass där du själv har full kontroll över hur hårt passet ska vara.

Att ha en airbike i hemmet

Visst kan du som sagt hitta airbikes på gymmet, men om du är intresserad av att införskaffa dig en airbike till hemmet kommer du att behöva betala omkring 12 – 15 000 kronor. Priserna kan dock variera en aning beroende på vilka egenskaper och funktioner som du är ute efter, så se till så att du kan lägga vantarna på en airbike som ligger inom din budget.