Svårt att sova? Tyngdtäcken kan vara lösningen!

Svårt att sova? Tyngdtäcken kan vara lösningen!

Inom vården och terapi dras tyngdtäcken nytta av för att lindra sömnbesvär och problem med stress. Detta är inte för intet, och de effektiva tyngdtäckena kan bli ett viktigt tillskott till ditt sovrum. Med flera modeller och vikter att välja mellan kan du lägga vantarna på det perfekta täcket till just ditt sovrum.

Mer om tyngdtäcken

Som namnet antyder är ett tyngdtäcke ett sorts täcke som har insydda tyngder i sig, och hur mycket det väger beror på vilket täcke du väljer. Trycket som täcket bjuder på resulterar i att hjärnan frigör serotonin, och på så vis blir det lättare för dig att slappna av och att somna. Det är inte ovanligt att tyngdtäcken dras nytta av för att lindra ångest och för att hjälpa dig som annars har mycket svårt att somna.

Inom vård och terapi används tyngdtäcken flitigt, men du kan även utan problem beställa ditt eget tyngdtäcke redan idag. Det lätta trycket bjuder på en känsla av att bli omfamnad, och just därför slappnar kroppen av och du slipper att känna oro eller stress.

Fullända ditt sovrum

Tyngdtäcken är självfallet inte det enda som krävs för att få ett komplett sovrum, utan både en bekväm säng, kudde, sängkläder och andra händiga detaljer är ett måste. Besök DittSovrum om du vill hitta inspiration som kan hjälpa dig att fullända hemmet. Du bör exempelvis fråga dig själv om du är intresserad av en kontinentalsäng, en ramsäng, en ställbar säng eller kanske en bäddsoffa. Gör dig själv en tjänst och se över alla dina valmöjligheter noga!

Hur du väljer ut ditt tyngdtäcke

På tal om att se över valmöjligheter får du bästa möjliga resultat av ditt tyngdtäcke så länge du väljer en modell som blir lämplig för just dig. Det rekommenderas att satsa på ett tyngdtäcke som väger ungefär 10–15 % av vad du själv väger. Om din vikt till exempel ligger på 70 kg är det en god idé att vända dig till ett tyngdtäcke som väger omkring 7 kg.

Det är dock också lite av en smaksak, och du kan utan problem hitta tyngdtäcken som väger så lite som 3 kg och så mycket som 18 kg. Tänk på att kroppen vänjer sig vid tyngdtäcket efter ett tag, så det är bättre att satsa på ett lite tyngre än ett lite lättare täcke.