Med rätt säng sover du bättre

Med rätt säng sover du bättre

Har du problem med sömnen? Då är du inte ensam. Sömnproblem är nästan en folksjukdom i Sverige idag. På grund av stress och dåliga sömnvanor är det många som har problem med att antingen somna in – eller att de vaknar för tidigt på morgonen. Värst är det kanske för de som vaknar flera gånger per natt och har svårt att somna in. I den här artikeln kommer vi tipsa om vad du kan göra för att förbättra din sömn. Så om du är intresserad av att lära dig mer om det är det bara att läsa vidare!

Köp en bättre säng

Det första du bör göra är att fundera på om du behöver köpa en ny säng. Det är viktigt att ha en skön och bekväm säng som är lagom hård/mjuk. Om du inte trivs med din säng är det stor risk att du kommer sova dåligt även om du följer de övriga följande råden i den här artikeln. Så steg ett är att skaffa en riktigt bra och skön säng. Det kommer säkert att förbättra din sömn.

Lev hälsosamt

Det andra du bör göra är att fundera över dina livsvanor. Har du en för stressig vardag? I så fall kan det vara grunden till din dåliga sömn. Se över ditt liv och dina prioriteringar – har du för mycket på agendan och i kalendern så är det läge att skära ner på antalet aktiviteter och sänka ambitionerna.

 

Dessutom är det viktigt att ha regelbundna sovtider. Så se till att du går och lägger dig och kliver upp samma tider varje dag – det kan göra stor skillnad för sömnen. Idag finns det moderna appar i telefonen som kan hjälpa dig att hålla koll på dina sömnvanor. Lycka till med att förbättra dina sömnvanor med hjälp av våra goda råd och tips!