Så kan en kilformad kudde hjälpa till med ryggont

Så kan en kilformad kudde hjälpa till med ryggont

När man talar om kilformade kuddar syftar man på en kudde som har en lutande form för en så optimal sittställning som möjligt. Kudden ser still så att ditt bäcken inte böjs nedåt och att din rygg istället får inta sin naturliga position. Det är möjligt att både dra nytta av en utmärkt kilformad kudde i ditt eget hem eller så kan du ta beslutet att ta kudden med dig när du ska ge dig av utomlands eller bara åka på en bilsemester i baksätet.

 

Användbarheten hos en kilformad kudde

 

Det är många av oss som inte sitter så rakt som vi borde. Detta kan under en kort tid inte göra någon större skillnad, men att sitta i samma onaturliga position under en lång tid kan i slutändan skada ryggen. Undvik detta genom att satsa på en kilformad kudde, och kom ihåg att dessa kan beställas i en av flera olika storlekar.

 

Det finns varianter som är så låga som 6 cm höga, men det finns andra som når hela vägen upp till 10 cm. Testa gärna först på den lägsta modellen så att du vänjer dig, och sedan kan du jobba dig upp till de lite bredare varianterna för det optimala stödet.

 

Det högkvalitativa materialet

 

Vad är då egentligen kilformade kuddar tillverkade av, och vad är det som gör dem till ett sådant lämpligt stöd? Kilformade kuddar är vanligtvis framtagna i granulatskum, med andra ord flera olika skumlager som sätts ihop för att se till så att kudden blir tät och kompakt. Den kilformade kudden får då en perfekt blandning av ordentligt stöd och flexibilitet.

 

Skydda din kudde med ett överdrag

 

För att hålla din kilformade kudde lite extra skyddad kan du beställa till ett överdrag separat som är vattentätt och därför skyddar kudden från att bli våt. För hygienens skull är det lätt som en plätt att tvätta överdraget när det behövs, och på så vis kan du alltid förvänta dig att ha en ren kilformad kudde som finns där för dig i alla lägen.