Så här väljer du rätt Airtrack

Så här väljer du rätt Airtrack

Många av er föräldrar har säkert barn som har bett om en Airtrack eftersom många av deras vänner har en sån. Efter några veckor av deras tiggeri har du kanske bestämt dig för att du ska köpa en Airtrack till dem eftersom det är ett bra sätt att hålla dem aktiva utomhus. Så för de flesta föräldrar är valet att skaffa en trampolin av god kvalitet som en Berg-trampolin eller en av de nya Airtrack-gymnastikmattorna. För barn utan färdigheter i tumbling, gymnastik etc. är en trampolin ett lika bra val som en Airtrack, men för de barn som kan göra vagnhjul, handstående eller backflip kommer de troligen att trivas ännu bättre med Airtrack. Men hur vet man vilken Airtrack man ska köpa? Och vilket är det bästa läget för tumling, sport, yoga och lek? Låt oss titta mer på det här ämnet idag.

Läs mer här på Så gör du yoga på din Airtrack

Vilket märke ska du köpa?

Det finns många högkvalitativa märken när det gäller Airtrack och många mindre bra märken. Oftast ser du att ju dyrare det blir, desto bättre kvalitet har den också. Eftersom detta är en industri med mycket konkurrens kan du verkligen inte ta ut ett överpris för en Airtrack om den inte har den kvalitet som krävs för att täcka upp priset. Så även om du betalar dubbelt så mycket för en märkestillverkad Airtrack jämfört med en utan namn som du hittar i det lokala köpcentret, har du troligen gjort en mycket bättre affär när du köper den märkestillverkade. Just nu är mina två favoritmärken Airtrack factory och GymPlay. Båda kommer i superhög kvalitet, en fantastisk design och har utmärkt prestanda.

Om det inte bara är för en 7-årig pojke eller flicka som inte har någon erfarenhet av tumbling eller gymnastik, så skulle jag välja ett kvalitetsmärke när som helst. Du får så mycket mer Airtrack, vilket innebär bättre kvalitet och längre livslängd, bättre prestanda och bättre säkerhet. Det viktigaste skälet för många att skaffa ett kvalitetsmärke är också att du kan kombinera det med olika tillbehör som hoppbrädor, lufttunnor och andra saker för att göra det ännu roligare att använda det. Denna möjlighet finns inte på många av de billigare modellerna. Så du går miste om mycket här, om du inte får en som du kan utöka när dina färdigheter ökar.

Läs mer här på GymPlay

Hur stor ska en Airtrack vara?

Du kan få en Airtrack från 2½ till 10+ meter, så hur stor ska du köpa en Airtrack? En längre bana innebär typiskt sett att du kan kombinera fler hopp och göra längre serier, vilket faktiskt är roligare. En tjockare Air track innebär mer luft i den och därmed högre hoppförstärkning när du använder den, vilket också är roligare. Så i princip skulle jag säga att skaffa den så lång och så tjock som du har plats för och har råd med inom din budget. Ett litet tips kan vara att köpa två 3 meter långa modeller och använda en kardborrekontakt (vissa märken har sådana) för att kombinera dem till en enda. Då kan du använda en 6-metersbana utomhus i din trädgård, och när det snöar eller regnar kan du bara använda en av dem inomhus om du kan få plats med 3 meter inomhus. Då kan du använda den året runt i stället för bara under soliga dagar.

Eller börja med 3-metersmodellen och spara ihop till en annan, så när dina färdigheter är för bra för en 3-metersbana kan du utöka den med ytterligare en 3 meter och få ytterligare ett eller två år av skoj och träning.

Att använda en Airtrack är bra träning för kroppen, mycket bättre än att tillbringa timmar inomhus framför tv:n eller datorn. Om Airtracks verkar vara för komplicerat för dina barn kan du åtminstone överväga att skaffa dem en kvalitetstrampolin i stället då.